уторак, 22. фебруар 2011.

Završen IX književni konkurs književnog kluba „Velimir Rajić“

Književni klub ''Velimir Rajić'':
Na IX književni konkurs aleksinačkog kluba „Velimir Rajić“, koji je trajao do 1. februara, pristiglo je više od 200 radova pesnika iz svih krajeva Srbije i šire. Organizatori ističu da je ovo jedan od uspešnijih konkursa u Srbiji, uzimajući u obzir da se drugi književni klubovi žale na veliki pad broja prijava i manje interesovanje. Što se toga tiče,književni klub ''Velimir Rajić'' se suočava sa velikim brojem pristiglih radova i veoma su obradovani tom činjenicom.
Uslovi konkursa su bili:
- Na konkurs se šalje 1 pesma u 3 primerka, napisana na srpskom jeziku, (za učesnike koji pišu na drugim jezicima obaveza je bila da uz originalne stihove pošalju i prevod na srpski jezik), pod šifrom, a sa razrešenjem šifre u posebnoj, zatvorenoj, koverti.
- Pesme koje se šalju na konkurs ne smeju biti nagradjivane na predhodnim konkursima ili pesničkim susretima Književnog kluba “Velimir Rajić”.
- Pesma ne sme biti duža od 40 stihova.
- Učesnici konkursa ne mogu biti mlađi od 16 godina.
- Tema konkursa je slobodna.

Pored odličnog odziva na konkurs, književni klub se može pohvaliti i velikom posećenošću pesničkih susreta, koje organizuje sredinom maja u Aleksincu.
Prošle godine je gostovalo oko 130 pesnika iz svih krajeva zemlje, a na susretima se takmičilo pedesetak pesnika. I ove godine se očekuje veliki broj učesnika.

Нема коментара: